Odbor za uravnotežen razvoj Ajševice - sekcija Goriškega društva za kakovost bivanja

Protest krajanov proti izgradnji bencinskega servisaOb vse glasnejših klicih posameznikov v lokalni skupnosti v zvezi z načrtovanjem gradnje letališča na Ajševici, se je v novembru leta 1999 ustanovil Odbor za uravnotežen razvoj Ajševice in okolice.
Dne 04.12.2002, beležimo že 6.obletnico PROTESTA proti izgradnji tretjega bencinskega servisa v Rožni Dolini, v boju za čisto okolje. Pravico še vedno čakamo na Sodišču
To je bil začetek civilne družbe na Primorskem. Ta dogodek je sprožil Protest krajanov proti izgradnji bencinskega servisaustanovitev ki je postalo odmevno po Sloveniji in se bori za zdravo okolje in pravičnejšo družbo.

Odbor se je povezal z Goriškim društvom za kakovost bivanja, in z njegovo Naravovarstveno sekcijo v prizadevanjih za , ter pri tem požel prvi uspeh s tem da je skupaj z ostalimi preprečil izgradnjo letališča.

krajani protestirajo 3Naravovarstvena sekcija in Odbor za uravnotežen razvoj Ajševice in okolice pri Društvu za kakovost bivanja Nova Gorica sta uspela v tem, da so se prekinila pripravljalna dela za izgradnjo letališča, ki so potekala na območju Lijaka in to brez ustreznih dovoljenj.

Škoda, ki je nastala z nezakonitim posegom v prostor na Ajševici je velika, pristojni organi pa bi jo morali oceniti in naložiti izvajalcu povrnitev stroškov za vzpostavitev prvotnega stanja.

Ajševica, dne 10.7.2001

Predsednica odbora
Vera Volk 

 

< vrnitev na seznam društev